pankreas

Nga Wiktionary

PANKREAS m. anat.

  • Gjëndër e zgjatur, nën stomak, në të majtë, e cila nxjerr një lëng që derdhet në zonë e thithet nga rremat e gjakut dhe një lëng tjetër që ndihmon për tretjen e ushqimeve. Gjëndra e pankreasit. Lëngu i pankreasit.