pafolur

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

PAFOLUR mb.

  • Ujë i pafolur: etnogr. ujë që, sipas besëtytnive, merrej te burimi në raste sëmundjesh ose ngjarjesh me rëndësi të jetës, sillej në shtëpi nga një njeri, i cili nuk duhej të fliste rrugës dhe përdorej, duke kujtuar se kishte fuqi të shëronte, të sillte fat etj.