paatdhe

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

PAATDHE mb.

  • 1. Që nuk i dihet atdheu ose që nuk ka asnjë atdhe të vetin. Njeri i paatdhe.
  • 2. keq. Që mohon atdheun dhe vepron kundër tij, që nuk ka dashuri për atdheun a që e ka tradhtuar atdheun. Mercenarë të paatdhe.