Jump to content

paçe

Nga Wiktionary

PAÇE f.

  • 1. gjellë. Gjellë e lëngshme, e gatuar me copa të vogla plëndësi ose me copa të vogla mishi nga koka a këmbët e bagëtive dhe e rregulluar me hudhra, me uthull e me piper; një pjatë me këtë gjellë. Paçe koke. Paçe plëndësi. Paçe këmbësh. Hëngrën nga një paçe.
  • 2. krahin. Bukë që gatuhet a zihet pa brumë të thartë, bukë e ndorme.
  • 3. krahin. Palë fiku.


PAÇE f. vet.

  • Munxët. I dha (i bëri) paçet.