pësor

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

PËSOR mb. gjuh.

Që tregon se veprimi që kryhet nga dikush a nga diçka kthehet e bie mbi kryefjalën. Diateza pësore e foljes diateza e një foljeje që shënon një veprim i cili kryhet nga dikush a nga diçka dhe që e pëson kryefjala e fjalisë. Folje pësore folje që kanë këtë diatezë. Kuptimi pësor kuptimi gramatikor i kësaj diateze. Trajta pësore.