Jump to content

përsos

Nga Wiktionary

PËRSOS kal.

  • E bëj diçka më të mirë nga ç'ka qenë, e përpunoj dhe e përmirësoj më tej; e ngre dikë a diçka në shkallën më të lartë, e bëj më të aftë, më të mirë etj.; e bëj të mbaruar a të përkryer, e përkryej. E përsosi më tej. Përsosëm metodën e punës (stilin në punë). E ka përsosur gjuhën (stilin). Përsosin formën artistike.