përpunuar

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

PËRPUNUAR mb.

  • 1. Që është punuar për ta sjellë në një gjendje më të mirë ose për ta bërë më të gatshëm për t'u përdorur. Lëndë e parë e përpunuar.
  • 2. Që është punuar me kujdes për t'i rritur më tej vlerat e cilësinë. Roman (tekst) i përpunuar. Botim i ri, i përpunuar.
  • 3. muz. Që është vënë dorë mbi të dhe i janë shtuar elemente të reja, pa prekur motivin kryesor (zakonisht për një këngë a valle popullore). Muzikë e përpunuar. Valle (këngë) të përpunuara.