Jump to content

përpeq

Nga Wiktionary

PËRPEQ m.

  • Lloj qumështori me një petë, me vezë të rrahura me qumësht dhe me djathë të njomë, që piqet në tepsi; lloj byreku me qumësht e me djathtë të njomë.
  • Kërkon halën (qimen) në përpeq kërkon të gjejë të meta e gabime me çdo kusht, edhe aty ku nuk ka.