përleshje

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

PËRLESHJE f.

  • 1. Veprimi sipas kuptimeve të foljes PËRLESHEM. Përleshja me armikun.
  • 2. edhe fig. Zënie e ashpër, grindje, kacafytje; luftë e ashpër për jetë a për vdekje me dikë; luftë e hapur dhe e vendosur kundër dikujt a diçkaje. Përleshje e egër (e ashpër) klasore. U gjakos në një përleshje.