ozon

Nga Wiktionary

OZON m. kim.

  • Gaz pa ngjyrë, me erë të fortë e të pakëndshme, i cili ka veti oksiduese dhe përdoret për të pastruar mirë plagët ose sendet e tjera. Ozon i gaztë (i lëngët). Shtresë ozoni.