oshmak

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

OSHMAK m.

  • Pjesa e oxhakut që ngrihet mbi çati; pjesa e oxhakut, që del sipër vatrës dhe shërben për të vënë sende të ndryshme. Oshmaku i oxhakut (i shtëpisë). Oshmakët e çative. E vinin kandilin mbi (në) oshmak.