orgji

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

ORGJI f.

  • 1. hist. Festë që bëhej në Greqinë e lashtë për nder të Dionisit, perëndisë së rrushit dhe të dëfrimit.
  • 2. keq. Dëfrim i shthurur me të pira e me këngë. Orgji e shfrenuar. Orgjitë mbretërore. Natë orgjish. Bëjnë orgji.
  • Orgji e përgjakshme (orgji gjaku) libr. kërdi, masakër.