optikë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

OPTIKË f.

  • 1. Degë e fizikës, që studion dritën, vetitë e ligjet e saj si edhe ligjet e të parit. Ligjet e optikës.
  • 2. përmb. tek. Tërësia e mjeteve dhe e veglave që janë të pajisura me thjerrëza të ndryshme. Optika e projektimit.