oksidoj

Nga Wiktionary

OKSIDOJ kal. kim.

  • Bëj të oksidohet; vet. veta III vepron mbi një metal a mbi një lëndë tjetër dhe e kthen në oksid; ndryshk; kund. çoksidoj. I oksidon metalet.