oksidohet

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

OKSIDOHET vetv. kim.

  • Bëhet bashkimi kimik i një metali a i një lënde tjetër me oksigjenin dhe jep një oksid; kthehet në oksid; ndryshket. Oksidohet hekuri.