Jump to content

ohu

Nga Wiktionary

OHU pasth.

  • 1. Përdoret kur shprehim mospërfillje a moskokëçarje për diçka, kur diçka nuk na bën përshtypje ose nuk na vlen fare. Ohu dhe ti, ia ke ngenë. Ohu, kjo nuk është gjë fare! Ohu, ajo punë ka marrë fund me kohë!
  • 2. Përdoret kur flasim për diçka që dihet a vetëkuptohet ose për diçka që nuk duhet shtjelluar më tej a që nuk duhet filluar. Ohu, është shumë e ngatërruar kjo çështje. Ohu, kush ia hyn asaj pune!
  • 3. Përdoret kur flasim për gjëra a për veprime të shumta, që s'numërohen dot a që s'duam t'i themi në mënyrë të përcaktuar. Ohu, sa të mira na ka bërë ai! Ohu, sa mund të të tregoja për to! Ohu, sa herë kemi shkuar atje!
  • 4. Përdoret kur flasim për diçka që ka ndodhur në një kohë të shkuar a të largët. Ma ka thënë, ohu, shumë kohë më parë. Ohu, kur kam mbaruar unë!