ofsh

Nga Wiktionary

OFSH m.

  • Ofshamë. Ofsh i rëndë. Ofshet e zemrës. E ka zënë ofshi i saj (i tij). Hyri në ofshin e dikujt bëri që dikush ta mallkojë.

OFSH pasth.

  • Përdoret kur shprehim dhimbje a vuajtje të thellë shpirtërore dhe kur rënkojmë, oh. Ofsh, unë i mjeri! Ofsh, o bir. Ofsh, për mua të shkretin! Bënte ofsh ofshante.