ofset

Nga Wiktionary

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

ofset m. shtypshkr.

  1. Mënyrë e shtypit të sheshtë, kur teksti e figurat kalojnë nga një fletë e posaçme metalike në një veshje të gomuar dhe prej kësaj në letër. Letër ofseti letër e posaçme për këtë lloj shtypi. Bojë ofseti. Makina e ofsetit. Reparti i ofsetit. E shtypën me ofset.