obus

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

OBUS m. usht.

  • Armë e rëndë artilerie, me grykë të gjerë (më të shkurtër se të topit dhe më të gjatë se të mortajës), që i hedh predhat në vijë të lakuar. Bateri obusësh. Predhë obusi. Bëjnë qitje me obus.