Jump to content

obskurantizëm

Nga Wiktionary

OBSKURANTIZËM m. libr.

  • Qëndrim reaksionar, mohues, pengues e armiqësor që mbajnë klasat shfrytëzuese dhe kleri kundër përhapjes së arsimit e të kulturës në masat e gjera popullore dhe në përgjithësi kundër shkencës, diturisë e përparimit të njerëzimit. Obskurantizmi mesjetar (feudo-borgjez). Obskurantizmi fetar (klerikal). Lufta kundër obskurantizmit. Vatikani është qendra e obskurantizmit botëror.