obligacion

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

OBLIGACION m. fin.

  • Letër me vlerë, që u jepet nga shteti qytetarëve në vend të parave që ka marrë hua prej tyre dhe që shlyhet pas një kohe të caktuar. Obligacionet e huas shtetërore. Numri i obligacionit. Shlyerja e obligacioneve.