objektivist

Nga Wiktionary

OBJEKTIVIST m.

  • Ai që është në pozitat e objektivizmit, përkrahës i objektivizmit. Objektivistët borgjezë (revizionistë).

OBJEKTIVIST mb. filoz.

  • Që mbështetet tek objektivizmi, që karakterizohet e përshkohet nga objektivizmi; që mendon dhe vepron në frymën dhe me parimin e objektivizmit; që e paraqit realitetin nga pozita e objektivizmit borgjez. Shkencëtar objektivist. Pikëpamje (frymë) objektiviste. Qëndrim objektivist. Vepër objektiviste.