nun

Nga Wiktionary

NUN m. etnogr. vjet.

  • 1. Ai që mbante foshnjën gjatë pagëzimit dhe që i vinte emrin.
  • 2. Ai që i merrte flokët fëmijës së porsalindur, kumbarë.
  • 3. Ai që ndërronte kurorat e dhëndrit e të nuses.