numërues

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

NUMËRUES m.

  • 1. mat. Numri i sipërm i një thyese, që tregon sa pjesë janë marrë nga ato, në të cilat është ndarë një numër i plotë. Emëruesi dhe numëruesi.
  • 2. Ai që është i ngarkuar për të numëruar diçka a për të përcaktuar sasinë e diçkaje. Numërues vagonësh (në minierë). Numëruesi i pikëve. sport.