not

Nga Wiktionary

NOT m.

  • Qëndrimi dhe zhvendosja në ujë duke bërë lëvizje të duarve dhe të këmbëve; sporti i të notuarit. Not bretkosë (shpinë, flutur, pash, gërshërë). Gara noti. Kampionati i notit. Bëj not. Di (mësoj) notin. Ra më not. Doli (kaloi lumin) me not.
  • I ra me not diçkaje shak. hëngri ose piu sa mundi, përlau çdo gjë.