Jump to content

njëmbëdhjetë

Nga Wiktionary

Shqip

[redaktoni]

Numër

[redaktoni]

njëmbëdhjetë num. them.

  • 1. Numri që vjen menjëherë pas dhjetës dhe që shënon një sasi të barabartë me dhjetë edhe një. Njëmbëdhjetë ditë (javë, muaj).
  • 2. përd. num. rresht. I njëmbëdhjetë. Dhoma (kabina, radha) njëmbëdhjetë. Në orën njëmbëdhjetë. Në faqen njëmbëdhjetë.


NJËMBËDHJETË num. rresht.

  • 1. Që i përgjigjet numrit njëmbëdhjetë në një varg të pandërprerë njerëzish a sendesh, në një radhë a renditje, në një klasifikim etj. Radha e njëmbëdhjetë. Ditën e njëmbëdhjetë.
  • 2. përd. em. f. Një nga të njëmbëdhjetë pjesët e barabarta, në të cilat ndahet një e tërë. Një e njëmbëdhjeta.
  • 3. Përd. em. sipas kuptimit 1 të numërorit rreshtor. Doli i njëmbëdhjeti.