niseshte

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

NISESHTE f.

  • Pluhur i bardhë si miell i imët që nxirret nga kokrrat e disa bimëve, si gruri, misri, patatja etj. dhe që përdoret për disa gatesa, në industri etj.; amidon. Niseshte gruri (patateje, orizi, misri). Fabrikë niseshteje. Paluze me niseshte. Gatuaj brumin me miell e niseshte.