nikel

Nga Wiktionary

NIKEL m. kim.

  • Metal i petëzueshëm me shkëlqim si të argjendit, që shkrin në temperaturë të lartë, i qëndron mirë ndryshkut dhe përdoret për të përgatitur çelik special, për të veshur sendet prej metal i etj. (simboli Ni). Mineral nikeli. Veshje me nikel.