ngjashëm

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

NGJASHËM mb.

  • Që ka tipare a veti shumë të afërta ose pothuajse të njëjta me të një tjetri. Në raste (rrethana) të ngjashme. Trekëndësha të ngjashëm gjeom. dy trekëndësha që kanë këndet përkatëse të barabarta dhe brinjët me të njëjtin përpjesëtim. Janë të ngjashëm ndërmjet tyre.