nevrasteni

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

NEVRASTENI f. mjek.

  • Sëmundje e sistemit nervor, pa ndonjë cenim të dukshëm organik, që shfaqet me dobësitë përgjithshme, me prishje të gjumit, me dhembje koke dhe me ndjeshmëri të tepruar ndaj çdo ngacmimi. Vuan nga nevrastenia.