neolit

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

NEOLIT m. arkeol.

  • Periudha e fundit e kohës së gurit, nga mijëvjeçari i gjashtë deri tek i dyti para erës së re, gjatë së cilës armët dhe veglat janë bërë prej guri të lëmuar. Neoliti i vonë.