ndenjëse

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

NDENJËSE f.

  • 1. Orendi që shërben për t'u ulur; vend, zakonisht me një shtresë të butë, për t'u ulur në një mjet udhëtimi. Ndenjëse e butë. Ndenjëset e autobusit (e aeroplanit). Ndenjësja e shoferit. Shpina e ndenjëses. Ulem në ndenjëse.
  • 2. Pjesë e karriges ku pushon ana e poshtme e trupit. Ndenjësja e bankës (e kolltukut). Shpinat dhe ndenjëset e karrigeve.