ndalim

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

NDALIM m.

  • 1. Veprimi dhe gjendja sipas kuptimeve të foljeve NDALOJ, NDALOHEM. Ndalimi i punës. Ndalimi i zjarrit. Ndalimi i gjakut. Ndalimi i armëve bërthamore. Ndalim kalimi.
  • 2. bised. Porosi ose urdhër për të mos bërë diçka. Iku, me gjithë ndalimet e s'ëmës.