nazizëm

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

NAZIZËM m.

  • Fashizmi gjerman, forma më e egër e diktaturës së borgjezisë imperialiste, që u vendos në Gjermani para Luftës së Dytë Botërore dhe që fshihej prapa parullave nacionaliste e socialiste. Nazizmi barbar (gjakatar). Fitorja mbi nazizmin. Çrrënjosja e militarizmit dhe e nazizmit.