Jump to content

narkotik

Nga Wiktionary

NARKOTIK m.

  • Lëndë që nxirret nga disa bimë si hashashi etj., e cila vepron mbi sistemin nervor qendror dhe shkakton një lloj dehjeje ose gjumi të përkohshëm me ëndrra. Përdorimi i narkotikëve në vendet kapitaliste e revizioniste. Viktimat e narkotikëve.


NARKOTIK mb.

  • Që vepron mbi sistemin nervor dhe e vë njeriun në gjumë ose që shkakton një lloj dehjeje të sëmurë; që përmban lëndë të tilla. Lëndë narkotike. Bimë narkotike.