mushkonjë

Nga Wiktionary

MUSHKONJË f. zool.

  • Kandërr e vogël, me trup të hollë, me një palë krahë, me këmbë të gjata dhe me një thumb në turi, që rri zakonisht pranë pellgjeve e në vende moçalore dhe që të pickon, thith gjakun e mund të përhapë sëmundje të ndryshme. Mushkonja e zakonshme. Mushkonja e malaries anofele. Fole mushkonjash. Të grinin mushkonjat.
  • S'trembet ujku nga mushkonjat fj.u. shih tek UJK,~U.