moto

Nga Wiktionary

MOTO f. libr.

  • Qëllim a synim i rëndësishëm, ide a parullë që e nxit dhe e udhëheq dikë në jetë ose që e shtyn përpara në një veprimtari. Motoja kryesore. Moto revolucionare. Motoja e punës (e jetës, e ditës). Motoja e tyre ishte: «Ja vdekje, ja liri».