mors

Nga Wiktionary

MORS m. spec.

  • 1. Kod, alfabet a sistem i komunikimit me telegraf, që përbëhet nga pika dhe viza të bashkuara ose të bashkërenduara në grupe, të cilat u përgjigjen shkronjave të caktuara ose numrave të caktuar; aparat telegrafik që përdoret për transmetimin e njoftimeve me anë të këtij kodi a alfabeti. Sinjalet e morsit. E japin me mors.
  • 2. Përd. mb. sipas kuptimit të emrit. Alfabeti mors. Aparati mors.