molis

Nga Wiktionary

MOLIS kal.

  • 1. E lodh tepër dikë, e këput; e ligështoj a e dobësoj shumë, aq sa mezi mbahet më këmbë. E molisi gjumi. E molisi sëmundja. E molisën ethet.
  • 2. fig. E ligështoj dhe e dërrmoj shpirtërisht, e lodh shpirtërisht.