molibden

Nga Wiktionary

MOLIBDEN m. kim.

  • Metal i rrallë dhe i rëndë, në ngjyrë të bardhë si të argjendit, që përdoret në mjaft lidhje metalike, sidomos në përgatitjen e çeliqeve me cilësi e me qëndrueshmëri të lartë. Mineral molibdeni. Çelik me molibden.