molekulë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

MOLEKULË f. kim

  • 1. Grimca më e imët e një lënde, që përbëhet nga atome dhe që mund të veçohet e të ruajë vetitë: kimike themelore të kësaj lënde. Molekula e hidrogjenit (e gazit karbonik). Molekula e një lënde të thjeshtë (e një lënde të përbërë). Lëvizja (shpejtësia) e molekulave.
  • 2. fig. Pjesa më e vogël e një gjëje. Depërton në çdo molekulë të trupit.