mikrofon

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

MIKROFON m.

  • Aparat i posaçëm që shndërron lëkundjet tingullore në lëkundje elektrike dhe që shërben për të përforcuar zërat e për t'i përçuar në largësi. Foli në mikrofon. Këndon para mikrofonit.