Jump to content

mbretëreshë

Nga Wiktionary

MBRETËRESHË f.

  • 1. Fem. e MBRET,~I 1, 3. Mbretëreshë tirane. Mbretëresha e pijeve. Mbretëresha e sporteve.
  • 2. E shoqja e mbretit. Mbreti dhe mbretëresha.
  • 3. shah. Figura e dytë kryesore në lojën e shahut. Mbretëresha e bardhë (e zezë). Humbi mbretëreshën. Nxjerr mbretëreshë.
  • 4. Ama e bletës, matka, parëza.