Jump to content

mazut

Nga Wiktionary

MAZUT m.

  • Lëng i trashë veshtullor, me ngjyrë të errët a të zezë; që nxirret nga kullimi i naftës dhe përdoret kryesisht si lëndë djegëse. Nxjerrja e mazutit. Motor me mazut. Punon me mazut.