mazi

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

MAZI f.

  • Tokë e punuar dhe e bërë gati për t'u mbjellë, ugar.


MAZI m.

  • Gogël e vogël që bëhet në degët a në gjethet e lisit e që përmban një lëng, të cilin gratë e përdorin për të nxirë flokët e vetullat; lëngu ngjyrues që nxirret nga gogla të tilla. Lyejnë flokët (vetullat) me mazi.