mare

Nga Wiktionary

MARE f. bot.

  • Shkurre e viseve bregdetare, me gjethe përherë të gjelbra dhe me lule të bardha të mbledhura në vile, që bën kokrra të kuqe si të dredhëzës, me shije të ëmbël; kokrrat e kësaj shkurreje, nga të cilat mund të nxirret raki; koçimare. Pyll maresh.