mandarinë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

MANDARINË f. bot.

  • Agrume si portokalli, e cila bën kokrra të vogla, me lëkurë të hollë, që i qërohet lehtë, të ëmbla dhe me erë të mirë; kokrrat e kësaj agrumeje. Mandarina pa bërthama. Lëng (shurup) mandarine.