mamuz

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

MAMUZ m.

  • Kllapë hekuri në trajtë potkoi, që ka prapa një rrotë të vogël me dhëmbëza dhe që kalorësit e mbërthejnë pas thembrës së çizmes për të shpuar kalin që të ecë më shpejt; shpor. Një palë mamuze. I kërcisnin mamuzet.