mami

Nga Wiktionary
Shko tek: lundrim, kërko

MAMI f. fëm.

  • Emër, me të cilin fëmija thërret nënën e vet me përkëdhelje.


MAMI f.

  • Punonjëse e shërbimit mjekësor, me përgatitje të posaçme, që kujdesohet për gratë gjatë barrës dhe pret foshnjat kur lindin. Mamia e lagjes (e fshatit). Shkolla e mamive. Kurs për mami.