mama

Nga Wiktionary

MAMA f. përk.

  • Përdoret zakonisht nga fëmijët e vegjël për nënën e tyre; nënë. Mamaja ime. Djalë mamaje (qumështi, tigani). mospërf. djalë i përkëdhelur, që është mësuar të bëjë jetë të rehatshme e në mes të të mirave dhe nuk është i zoti t'u bëjë ballë vështirësive të jetës. Çupa e mamasë. mospërf. vajzë e përkëdhelur. Një shoqe e mamasë. Të keqen mamaja!